Guitar

Hør om guitaren her:

Undervisere:

Martin Møller tlf: 23 80 43 25
Christophe Dejour tlf: 23 74 79 95
Mikkel Risum tlf: 23 80 45 35
Vejledende startalder: 8 år

At kunne spille mere eller mindre på en guitar har været uhyre populært i snart to generationer. Hvilket hjem har ikke i dag en guitar hængende på væggen? Instrumentet appellerer med sin klang og tonerigdom, om det så er klassisk guitar eller moderne rytmer, til stort set alle, uanset forudsætninger og alder.

Guitaren har folkelige rødder. Den kan bruges både til akkompagnement og solooptræden, ikke mindst: i utallige sammenspilsmuligheder, hvor de sociale dyder er i fokus. Med sin spændvidde indenfor alle genrer har den op til flere familiemedlemmer, som elguitar, westernguitar, oktav-, alt-, tenor- og basguitar.

I undervisningsøjemed tilrådes det at begynde på den klassiske guitar, også kaldet spansk eller akustisk guitar, ikke blot fordi den er lettere at overskue for børn og nybegyndere, men især fordi det metodiske stof til indlæring er udviklet med succes gennem flere generationer for dette instrument.

Man kan lettere omstille sig til et andet instrument, hvis man har fået en grundlæggende undervisning på et oprindeligt instrument med en tilsvarende ballast i node- og akkordlære, teoretisk såvel som praktisk. Velkommen til et af historiens mest spændende instrumenter.

Musikskolen anbefaler følgende fag som gratis supplement: